Питання соціальної галузі проголосовані сьогодні на сесії Черкаська міська рада.

Зокрема:

* надання щомісячної стипендії членам сімей учасників оборони України, які потрапили в полон;

* внутрішній перерозподіл у рамках бюджету галузі:

- дооблаштування ветеранського простору;

- підтримка осіб з інвалідністю;

- інватаксі;

- забезпечення роботи громадської приймальні в осінньо-зимовий  період.

 Для реалізації цих пунктів депутати:

1. Ухвалили зміни до Комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їх сімей – жителів м. Черкаси на 2022-2024 роки.

Це дає можливість надавати щомісячну стипендію з бюджету міста членам сімей учасників оборони України, які потрапили в полон. Таку стипендію наразі отримують члени сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти Захисників і Захисниць України.

1.     Підтримали внесення змін до Комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їх сімей – жителів м. Черкаси на 2022-2024 роки.

Зміни дають можливість надавати щомісячну стипендію з бюджету міста членам сімей учасників оборони України, які потрапили в полон. Таку стипендію наразі отримують члени сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти Захисників і Захисниць України.

За інформацією Черкаського ОМЦК та СП нині наявні відомості про 15 таких військовослужбовців.

 2.     Підтримали внесення змін до бюджету Черкаської міської територіальної громади на 2024 рік. Відтак соціальна галузь отримала можливість перерозподілити кошти на важливі потреби і проєкти.