Ірина Горенко – мама загиблого Героя Олександра Гвоздя.
💬 «Мені було дуже важко після звістки про загибель сина. Думала: втрачу розум. Але я опанувала себе, і на відкритті Стели Героїв пообіцяла, що житиму – за себе і за Сашу. Я знаю, що син мене почув і допомагає витримувати всі випробування», – розповідає пані Ірина.
💙 Ірина Володимирівна зворушливо пригадує, як ріс Олександр, як любив дружину, дітей, радів звістці про народження своєї донечки, пеленав синочка. А коли почалася війна, сказав: «Хто буде захищати мою дружину і всіх матерів? Ми повинні це робити».
🕯 На жаль, 36-річний кулеметник Олександр Гвоздь загинув у лютому 2023 року на Луганщині.
Від великого стресу в Ірини Горенко розвинулася онкологія. Однак жінка мужньо витримала 8 хіміотерапій і операцію. Попереду – опромінення і ще 15 «хімій». Але вона налаштована жити.
💛 І, попри все, поспішає допомагати іншим: волонтерить, проводить майстер-класи з бісероплетіння, бере участь у громадській роботі, підтримує родини загиблих. Дякує онучці Жені, котра постійно з нею.
💬 «Після загибелі Саші я довго не торкалася бісеру, хоча до того плела брелки-обереги для побратимів та бойових медикинь. Та коли мене попросили виготовити щось для аукціону, кошти з якого пішли на допомогу воїнам – у мене відкрилося друге дихання. Зараз роблю ґердани, браслети, котильйони, чокери, ангели-амулети – і для душі, і в пам'ять про сина. Моя молодша донька також воює за Україну, вона бойова медикиня, сержант. Я молюся за всіх дітей, за наших захисників, вкладаючи всю материнську душу і віру в Перемогу», - говорить Ірина Горенко.
👉 Більше про загиблого Героя Олександра Гвоздя -