Бесшумный звуковой маяк для слепых Mobilis ДБН.В.2.2-40:2018 (комплект)

Інтелектуальний маяк не створює шуму коли не потрібен. Звук автоматично вмикпється лише для незрячих людей чи з обмеженим зором.

Для активації маяка незрячі використовують безкоштовний додаток для смартфона (з голосовим керуванням). В якості альтернативи для тих, хто не може користуватися смартфоном, доступний кишеньковий пристрій-активатор.

Коли незряча людина покидає зону дії маяка (15 – 30 метрів), маяк автоматично вимикається. Завдяки автоматичному режиму руки людини залишаються вільними, тож вона може тримати тростину для навігації.

Маяк повністю відповідає будівельним нормам у сфері доступності та критеріям доступності для інвалідів по зору, згідно "Конвенції про права інвалідів" 2006 року.

Радіозв'язок системи забезпечується бездротовим протоколом Bluetooth (LE) з малою потужністю. Для роботи маяка не потрібен доступ в мережу Інтернет.

Маяки серійно випускається на Вінницькому підприємстві суспільства України сліпих (УТОС) (https://mobilis.prom.ua/ua/). Незрячі беруть найактивнішу участь у конструюванні і виробництві цього виробу.

 

Звуковий маяк працює коли в людини на телефоні є застосунок.

Встановити такий застосунок можна за посиланням
https://play.google.com/store/apps/details?id=io.mobilis.btbeacon.open&hl=uk