💙💛 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці. Відтепер статус можна буде отримати у 30-денний термін, подавши документи:
📑 у паперовій формі – через ЦНАП незалежно від зареєстрованого місця проживання;
💻в електронній формі – через е-кабінет порталу Дія або єдиного державного реєстру ветеранів війни. Подробиці: https://cutt.ly/Qw5Toi4n
💙💛 Діє Гаряча лінія кризової підтримки для ветеранів і їхніх родин. Щоб поговорити з кваліфікованим психологом, телефонуйте щодня та цілодобово:
📞 0 800 33 20 29.
💙💛 Юридичну допомогу ветеранам, військовим та членам їхніх родин надають юристи Українського ветеранського фонду. Щоб отримати індивідуальну письмову консультацію, заповніть форму: https://cutt.ly/cwIRc1ZM .
💙💛 Український ветеранський фонд започаткував терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – чекають рідних із фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну. Зустрічі групи відбуватимуться онлайн раз на тиждень. Детальна інформація та реєстрація: https://cutt.ly/jw5fui4Q
Добірку підготував Український ветеранський фонд спільно з мінветеранів.
 
 
На зображенні може бути: текст